Go to Top!
De Leuvense Kerstmarkt

LADEUZEPLEIN 

 

Het Ladeuzeplein krijgt dit jaar een compleet nieuwe invulling. Maar die zal niet minder gezellig zijn, integendeel. Verwacht je aan een heuse Provençaalse kerstmarkt en een romantische winterbelevenis voor groot en klein.

Ladeuzeplein tijdens de Leuvense Kerstmarkt
ijsbaan op het Ladeuzeplein tijdens de Leuvense Kerstmarkt

Het Ladeuzeplein moet dit jaar zijn hoofdrol delen met het stadspark, dat éénmalig het decor vormt van de eigenlijke kerstmarkt. Maar dat betekent niet dat we 'het Ladeuze' links laten liggen. Meer nog, het plein krijgt een heel nieuwe invulling, die qua gezelligheid niet moet onderdoen voor de voorbije jaren.

 

Nog meer dan vroeger wordt het Ladeuzeplein een romantische setting, met enerzijds een Provençaalse kerstmarkt, anderzijds 'Ladeuze On Ice'. Ben je weg van de dromerige, warme sfeer van de Provence? Dan zal je ook hier je ogen uitkijken. Proef van lekkere Provençaalse kazen, charcuterie, macarons, Bouillabaise en pastis, snuister tussen Provençaals linnen en santons, en droom weg bij mooie Franse kerstdeuntjes. Kortom: waan je even 'God in Frankrijk'.

ijsbaan op het Ladeuzeplein tijdens de Leuvense Kerstmarkt
ijsbaan op het Ladeuzeplein tijdens de Leuvense Kerstmarkt

'Ladeuze On Ice' is een gloednieuw initiatief, een heuse winterbelevenis voor groot en klein. Denk aan een winterse kermis met reuzenrad, ijsbaan, glijbaan in ijs en nostalgische attracties zoals een stoomcarrousel en kersttrein. Beierse standen met plaatselijke lekkernijen maken het plaatje compleet.

Facebook
Sponsors Leuvense Kerstmarkt

Leuvense Kerstmarkt vzw

Oude Rondelaan 58

3000 Leuven

info@leuvensekerstmarkt.com

T. 016 23 71 41

Illustraties Jean-Pol
Go to Top!

ILLUSTRATIES © JEAN-POL

LEUVENSE KERSTMARKT 2017