NIEUWIGHEDEN

 

De Leuvense Kerstmarkt zou de Leuvense Kerstmarkt niet zijn als ze niet uitpakt met een aantal nieuwigheden. En die zijn dit jaar niet van de minste. Door de verhuis naar het stadspark komt er bovendien veel ruimte vrij voor 'nieuwtjes'.

 

De grootste nieuwigheid is uiteraard de verhuis van de kerstmarkt naar het stadspark. Een éénmalige belevenis die je niet mag missen. Trek naar het anders al zo gezellige park, snuif er de kerstsfeer op en zie hoe alle puzzelstukken in elkaar vallen. De Kerstman woont nu immers onder zijn droomboom. Verras je kinderen met een bezoekje aan de Kerstman en zijn feeërieke droomboom, en geniet samen met hen van de mini stoomcarrousel en de verhalentent. Daarnaast komt ook het befaamde kusbrugje perfect tot zijn recht aan de toren van de oude stadsomwalling. Kus je liefste onder de maretak, hét symbool van Kerst, liefde en geluk.

 

Andere trekpleisters die je dit jaar zeker moet bezoeken of uitproberen in het stadspark: Rudolf, het enige echte kerstcafé, gezellig warm en met lekkere drankjes; culinaire hoogstandjes met oesters, de beste haute-burgers van Broil King, de haute-dogs van Würst, de speciaal aangeboden Kerstwürst van Jeroen Meus, de nieuwste jenevers van Filliers, de lekkerste Duitse specialiteiten, kerstdecoratie in al zijn vormen, een kopje koffie bij de Java Baristo, ... Maak bovendien van de gelegenheid gebruik om het standbeeld van Abraham in het park te bezoeken, een van de symbolen van het Verbond der Jaartallen, Leuvense trots en Unesco Werelderfgoed.

 

Ben je minder goed te been? Het wandelpad in het stadspark is volledig verhard. Nieuw dit jaar is dat er ook een toilet voor mindervaliden beschikbaar is.

Facebook
Sponsors Leuvense Kerstmarkt
Go to Top!

Leuvense Kerstmarkt vzw

Oude Rondelaan 58

3000 Leuven

info@leuvensekerstmarkt.com

T. 016 23 71 41

Illustraties Jean-Pol

ILLUSTRATIES © JEAN-POL

LEUVENSE KERSTMARKT 2017